לפעמים (בעצם לעיתים די רחוקות) אני מעלה תמונות ישנות מהבלוג לאתר iNaturalist. בעיקרון זה טוב למדע, אבל זה גם טוב כדי לגלות טעויות בזיהוי או הבחנות חדשות, וכדי לגלות דברים שבטעות לא עלו כאן. אז כשהעליתי כמה דברים מ-2020 התגלו הממצאים הבאים. חלקם יותר רחוקים מהבית מהרגיל, אבל אם כבר צולמו אז למה לא בעצם.
הראשון הוא עורב אפור (Corvus cornix) שצילמתי ביער במרץ. בעבר הרחוק היה אחד שביקר אצלנו במרפסת, אבל איכשהו אף אחד עוד לא תועד בבלוג. אני מחבב עורבים אפורים, אז הגיע הזמן לתקן זאת.


באותה תקופה נתקלתי בהתגודדות חיפושיות על פרח נורית. אלה החיפושיות שאוהבות אדום, ובעונה הנכונה די נפוץ לראות אותן עושות אורגיות בכלניות ונוריות. אלה גלפירית ארצישראלית, Pygopleurus israelitus.

על עלה חצב בתחתית הבוסתן היה עכביש מאוד ירוק. זו המברישית Micrommata ligurina, שבאופן מכעיס לא נקראת מברישית ירוקה למרות שהיא יותר ירוקה ממברישית ירוקה.


בטיול לאזור חרבת חמאמה ביער הייתה נמפית החורשף (Vanessa cardui) על סלע עם חזזיות, שהצבעים שלהן ממש התאימו לה. זה פרפר נפוץ שאני כרגיל לא מצלם יותר, אבל הצרוף היה יפה.

ליד גן אוסטרליה נתקלנו כמה פעמים בחוגלות (וליתר דיוק חוגלות סלעים, Alectoris chukar). אם מפחידים אותן הן ממריאות בהמולה גדולה, אבל הן די שמנמנות, אז אם נותנים להן צ'אנס הן מעדיפות להתרחק בהליכה.


בהמשך נושא הציפורים, באותה שנה הייתה צוצלת שבנתה קן במרפסת של השכנים. אז היא עשתה די הרבה רונדלות בגינה שלנו כדי לתצפת ולאסוף זרדים. מסתבר שצוצלת זה לא פחות מ-Streptopelia senegalensis.


על הגג של השכנים היה שחרור. שחרורים הם יפים, אז קשה לא לצלם אותם.

ולסיום, פשפש שנצפה בתחתית הבוסתן. חשבתי שזו תריסית ים-תיכונית, אבל המומחים באתר iNaturalist תיקנו אותי ואמרו שמדובר בבן דוד קרוב בלי שם עברי יפה, Carpocoris coreanus. ההבדל המשמעותי לזיהוי: הכתמים השחורים בפינות החדות של הכתפיים מוארכים לאורך השפה האחורית, ובתריסית ים תיכונית הם לא… התמונה לא משהו, אבל כיוון שזה מין שעוד לא תיעדתי זה מה יש.

תמונות יפהפיות.
תודה 🙂
אהבתיאהבתי